2011. február 25., péntek

Daniel Striped Tiger

A "nagy" amerikai screamohullám éppen lecsengőben volt, amikor 2003-ban 4 massachusettsi srác bandát alapított és azt egy igen hosszú életű gyermekműsor egyik karakteréről nevezte el. A dátum alapján nem is meglepő, hogy a srácokra igen nagy hatással volt az Ebullition-hangzás, amit saját zenéjükben szerencsére továbbfejlesztettek, főleg a komplexebb, jazzes-matekos beütésű gitártémák és dalszerkezetek segítségével. Ráadásul számomra az egésznek van egy olyan jó értelemben garázs hangulata, ami még több pluszt visz a számokba. 4 év után először jelent meg újra nagylemezük, ami ugyan hosszú idő, de a No Difference-t hallgatva rájövünk, hogy a srácok hiába lógtak ki zeneileg 7-8 évvel ezelőtt és hiába lógnak ki ma is zeneileg a színtér fővonalától, kiérdemelték, hogy a legjobbak között legyen említve a nevük.

A letöltések között van egy DVD is, amit 2 Harvard-tanuló készített félévi projektként. Céljuk az volt, hogy bemutassák a DIY fogalmát és az ehhez tartozó színteret a zenekar által, így követték őket a munkájuktól kezdve a hálószobájukig. Természetesen sok élő felvétel is készült. Véleményem szerint annyira nem lett informatív az anyag, mint amit a leírások alapján vártam, viszont fergeteges hangulata van, 14 percnyi figyelmet simán megér.

Azoknak, akik szeretik az alábbiakat: Life At These Speeds, Sinaloa, We Were Skeletons, A Day In Black And White, Off Minor

myspace

Condition - 2005 (scene)
4-way Split with Ampere, Death To Tyrants and Wasteland - 2006 (scene)
Capital Cities - 2007 (scene)
Split with Sinaloa - 2008 (scene)
The Desert Bird - 2009 (scene)
Certain Stuff - 2009 (scene)
Split with Teenage Cool Kids - 2010 (scene)
No Difference - 2011

It Was DVD - 2008 (scene)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése