2010. december 11., szombat

The Saddest Landscape


Az oldalon megjelent jó pár poszt után jogosan kérdezhetné bárki, hogy ez a kaotikus, kiabálós izé lenne az emo? Hol itt a sírás, az érfelvágás és a szembe lógó haj? Ugyan az utolsó (kettő) biztosan kimarad, azonban akiknek tényleg hiányzik a sírás, itt van a talán legérzelmesebb jelenleg is működő screamo zenekar. A 2000-es évek elején indult banda zenéjében a '90-es évekre jellemző dallamos emo keveredik a screamo-ra jellemző kaotikusabb és zajosabb részekkel. Legnagyobb fegyverük talán az énekes, aki tényleg kb. minden dalban meghal és újraszületik, rengeteg számban van, hogy zene nélkül "énekli" a szívfacsaró szövegeket. 2 éves szünet után tavaly tértek vissza és idén megjelent 5 év után az első TSL nagylemez. Ugyan a zenekar pályának a csúcsa minden bizonnyal mindig is a The Stars In January című szám (és persze a közepén lévő kultikus sor: ...and how many wishes until the stars fall?) lesz, mégis azt mondom, hogy a You Will Not Survive a legérdekesebb és legegységesebb album a banda életében. Képesek voltak ugyanott folytatni, ahol abbahagyták és emellett mégis új ízekkel és főleg dallamokkal telepakolni. Kár, hogy élőben elmaradt a várt katarzis, bár ez nem feltétlenül az ő hibájuk volt.

Azoknak, akik szeretik az alábbiakat: The Kodan Armada, Her Breath On Glass, Funeral Diner, The Spirit Of Versailles, Suis La Lune

myspace

Cover Your Heart - 2002 (scene)
Split with Funeral Diner (A Tribute To Rites Of Spring) - 2003 (scene)
The Sound Of Spectacle - 2003 (scene) + Bonus Track (scene)
Split with The Pine - 2004 (scene)
Lift Your Burdens High For This Is Where We Cross - 2004 (scene)
A Promise Was Made - 2005 (scene)

All Is Apologize For All Is Forgiven (2002-2005 Discography) - 2007 (scene)

I Don't Want To Miss You Anymore - 2009 (scene)
Split with Trophy Scars - 2009 (scene)
Split with If Footmen Tire You What Will Horses Do? - 2010 (scene)
Connections II - 6-way Split with Adorno, Suis La Lune, Isaiah, Captain, Your Ship Is Sinking and Kias Fansuri
You Will Not Survive - 2010 (scene)
Split with Pianos Become The Teeth - 2010 (scene)

4 megjegyzés:

  1. az új split megbasz, a TSL és a PBTT részéről egyaránt.
    előbbi vagy utóbbi egyénként nem jön Magyarországra valamikor?

    VálaszTörlés
  2. tsl tavaly nem is reagált a feléjük intézett mailre (nem én írtam), mondjuk ilyen tipikus sznob eu-turnét csináltak (= német, francia, olasz, stb).
    pbtt meg ugye most fog tavasszal a SUIS LA LUNE-nal turnézni, de nem jönnek el idáig ők sem :S

    VálaszTörlés
  3. az idei album félelmetesen jó lett, a split alapján nagyon érezni, hogy a pbtt-nek van még bőven hova fejlődnie (~túlhype).

    VálaszTörlés
  4. vagy "vissza kéne fejlődniük", mert a saltwater ep-t tökre szeretem :) mondjuk kicsit fura nekem, h ezek a hardcore-screamo határán egyensúlyozgató néhány zenekar (TA, LD, PBTT) ekkora népszerűségnek örvend, és pl egy TSL meg már szart sem érdekel. :) persze ilyenkor meg azt mondom, hogy addig jó, amíg nincsenek scene kid-ek ilyen koncerteken, de akkor is... :)

    VálaszTörlés