2010. szeptember 16., csütörtök

Fire Team Charlie


Nem véletlen a mai posztok sorrendje, mert a The Walls You've Built feloszlása után (ami amúgy a Burned Out Bright feloszlása után jött létre, csak az a formáció számomra nem ér meg egy posztot) alakult a Fire Team Charlie. Az egyik tag egy last.fm kommentje alapján mondom, hogy sosem akartak screamo banda lenni, de szerencsénkre nem igazán sikerült ezt a tervet kivitelezniük. A '90-es évek emóját idézik, de képesek voltak egy fajta olyan energiát belevinni a dalokba, amelyet én szinte az összes '90s emo banda zenéjéből hiányolok. Tehát vannak dallamok dögivel, tökéletes vokál és a szövegek is faszák. Eredetileg ők szerepeltek volna a The Saddest Landscape helyett az idén megjelent Connections II óriássplit-en, de 2009-ben váratlanul feloszlottak, még a már leszervezett EU turnét is lemondták.

A 2 számos EP-n található Golden Dragon-t mindenképp hallgasd meg! Gyönyörű szám, amely teljesen elüt a többitől, van benne női-férfi vokál is! Amúgy Harylmu, a S/T 10"-csel kezdj! :)

Azoknak, akik szeretik az alábbiakat: Storm The Bastille, Quiet Steps, L'antietam, End Of A Year, Van Johnson

myspace

Demo - 2007
Self-Titled 7" - 2007 (scene)

Split with End Of A Year - 2007 (scene)
Split with Damezumari - 2007 (scene)
Self-Titled 10" - 2008 (scene)

1 megjegyzés:

  1. kb. másfél éve hallgattam őket legutoljára, de most nagyon elkapott, az a kettős vokál fantasztikus a 7" második dalában, kb. serena joy, vagy the saddest landscape szint.

    VálaszTörlés